Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Şehriyeli tavuk suyu çorbası, yapımı oldukça kolay olan çorba çeşitleri arasında yer alır. İçerisinde tavuk suyu bulunması sebebiyle vitamin deposudur. Özellikle çorba içmeye başlayan çocuklar için yapılması gereken en önemli çorbalar arasındadır. Vitamin bakımından oldukça zengindir. Hazır tavuk bulyon kullanmak yerine, tavuğun haşlanarak yapılması açısından daha sağlıklıdır. Hazır ürün kullanmak yerine, çocuklarımızın sağlığını düşünerek evde tavuk suyunu hazırlayarak çorba yapmak daha doğru olacaktır. Böylece annelerin içi daha rahat olur. Şimdi sizlere şehriyeli tavuk suyu çorbası yapımını anlatacağım. Öncelikle gerekli olan malzemeleri sıralayalım. Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Malzemeleri
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk butlarını tencereye koyup, gerekli miktarda su ilave ederek yarım saat kadar pişirelim. Tavuk butları soğuduktan sonra küçük parçalara ayıralım ve bir kenarda bekletelim. Diğer taraftan, tencerenin içerisine sıvı yağ ve unu ilave edip kısık ateşte kavuralım. Unun rengi değişene kadar kavurduktan sonra üzerine göz kararı tavuk suyunu ilave edelim. Eğer topaklanma olursa, karıştırıcı yardımıyla topaklanmaları giderelim. Karışım kaynayınca üzerine tel şehriyeyi ilave edip iyice karıştıralım. Ardından tavuk et parçalarını tencerenin içerisine ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Göz kararı tuz ilave edip tadına bakalım. Çorbayı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra şehriyeleri kontrol ederek ocağı kapatalım. Şehriyeli tavuk suyu çorbası için sos hazırlayalım. Küçük bir tavanın içerisine bir kaşık tereyağı ve üç yemek kaşığı sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Yağ yeterince ısındığında içerisine pul biber ve naneyi ilave edip sosu hazırlayalım. Bu sosu ister tencerenin içerisine, istersek servis yaptığımız tabağın üzerine gezdirelim. Şehriyeli tavuk suyu çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Şehriyeli tavuk suyu çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruma sağlayan besinler içerir. Tavuk suyu, protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Bu çorbayı hazırlarken taze malzemeler kullanmak, besin değerlerini artıracaktır. Ayrıca, içerisine limon suyu ekleyerek C vitamini seviyesini yükseltebilirsiniz. Çorbanın daha lezzetli ve sağlıklı olması için organik ve doğal ürünler tercih edilmelidir. |
Mustafa Buğra
21 Temmuz 2024 PazarTavuk butlarını ne kadar sürede pişirmemiz gerekiyor? Şehriyelerin tam olarak piştiğini nasıl anlarız? Sosu çorbanın üzerine eklediğimizde, tadını çok değiştirir mi?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Mustafa Buğra,
Tavuk butlarını pişirirken genellikle 25-30 dakika kadar bir süre yeterli olur. Ancak, tam olarak pişip pişmediğini anlamak için bir et termometresi kullanarak iç sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Tavuk butlarının iç sıcaklığı 75°C olmalıdır.
Şehriyelerin piştiğini anlamak için tadına bakabilirsiniz. Şehriyeler yumuşamış ancak hala biraz diri olmalıdır.
Sosu çorbanın üzerine eklediğinizde, çorbanın tadını çok değiştirebilir. Sosun içeriğine bağlı olarak çorbanın lezzeti daha zengin ve yoğun hale gelebilir. Bu nedenle sosu azar azar ekleyerek tadını kontrol etmekte fayda var.
Afiyet olsun!