Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası, klasik şehriye çorbasından biraz farklı ve oldukça lezzetli bir çorbadır. Bu çorbayı ilk defa dışarıda bir restoranda yemiştim ve çok beğendim. Daha sonra evde denemeye karar verdim. Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbasının yapımında en önemli husus, çorbanın kesilmeden pişirilmesini sağlamaktır. Ben bu çorbanın içerisinde tel şehriye kullanmayı tercih ediyorum, ancak arzu ederseniz arpa veya yıldız şehriye de kullanabilirsiniz. Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbasının tarifi, özellikle misafir ağırlarken çorba konusunda kararsız kalanlar için oldukça kullanışlıdır. Umarım bu tarif, benim gibi düşünen herkesin işine yarar. Şimdiden kolay gelsin. Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası Sosu İçin
Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbasının yapımına tavuk etini haşlamak ile başlayalım. Tavukları haşlamadan önce yıkayın ve küp şeker büyüklüğünde kare şeklinde doğrayın. Daha sonra tuzlu suda haşlayın ve soğuması için bir kenara alın. Ayrı bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Eriyen yağın üzerine unu ilave ederek kısık ateşte un kokusunun gitmesi için 1-2 dakika kavurun. Ocağın altını kapatın. Kavrulan unun soğumasını bekleyin ve soğuk su ile unu karıştırarak açın. Daha sonra soğuyan tavuk etini ve suyunu da bu karışıma ekleyin. Toplam su miktarının 6 su bardağı olması gerekir. Çorbayı kaynaması için kısık ateşte pişirin ve kaynamaya başladığında ocaktan indirin. Diğer taraftan bir kâsede dövülmüş sarımsak, limon suyu, yumurta ve yoğurdu iyice çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Ilık haldeki çorbadan biraz bu kâseye ilave ederek ılımasını sağlayın ve yavaş yavaş çorbanızın üzerine gezdirin. Bu işlemi yaparken karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbayı tekrar ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca içerisine tel şehriyeyi de ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve tuz ile baharatını ekleyin. Terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası hazır. Tereyağı ve toz biberle sos yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Perva
11 Ağustos 2024 PazarGerçekten de terbiyeli şehriyeli tavuk çorbası denemek için harika bir seçenek. Dışarıda yediğimde çok beğenmiştim, evde de yapmak için sabırsızlanıyorum. Özellikle çorbanın kesilmeden pişirilmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulaman çok faydalı. Tel şehriye yerine arpa veya yıldız şehriye kullanma fikrini de çok sevdim, denemeyi düşünüyorum. Misafir ağırlarken bu tarifin kullanışlı olacağını düşünüyorum, tam da böyle bir tarife ihtiyaç duyanlar için harika bir paylaşım olmuş. Sadece malzemeleri değil, yapım aşamasını da detaylıca anlatmışsın, bu da benim gibi acemiler için çok yardımcı olacaktır. Afiyetle deneyeceğim, teşekkürler!
Cevap yazAdmin
11 Ağustos 2024 PazarMerhaba Perva,
Yorumun için teşekkür ederim! Gerçekten de şehirli tavuk çorbası, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek. Dışarıda yediğin çorbanın tadını hatırlayarak evde yapmak için sabırsızlanman çok doğal. Kesilmeden pişirmenin önemi, çorbanın kıvamı ve lezzeti açısından gerçekten büyük bir fark yaratıyor.
Tel şehriye yerine arpa veya yıldız şehriye kullanma fikrin de harika. Farklı şehriye çeşitleri, çorbanın dokusunu ve görünümünü değiştirebilir. Misafir ağırlarken bu tür tarifler gerçekten çok kullanışlı oluyor; hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunmuş oluyorsun.
Yapım aşamalarını detaylıca anlatmamın, acemiler için faydalı olacağını düşündüğüm için çok sevindim. Umarım denediğinde beğenirsin! Afiyet olsun, keyifli pişirmeler!