Şehriye ile yapılan en lezzetli çorba tarifleri neler?

Şehriyeli çorbalar, hem pratik hem de besleyici seçenekler arayanlar için ideal lezzetler sunar. Farklı malzeme kombinasyonlarıyla hazırlanan bu altı çeşit şehriye çorbası tarifi, her damak zevkine hitap edecek alternatifler içeriyor. Tavuklu, sebzeli, köfteli ve mantarlı versiyonların yanı sıra püf noktaları da bu lezzet şölenini tamamlıyor.

19 Kasım 2025

Şehriyeli Tavuk Çorbası


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 200 gram haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • Tuz, karabiber, nane

Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin. Şehriyeleri ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu, havuç ve patatesi ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak tavuk etini, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Arpa Şehriyeli Sebze Çorbası

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kereviz (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber

Yapılışı: Zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Arpa şehriyeleri ekleyip 2 dakika kavurun. Tüm sebzeleri ve et suyunu ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Baharatlarla lezzetlendirin.

Şehriyeli Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, kırmızı biber

Yapılışı: Soğanı sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin. Mercimek ve suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Şehriyeleri ve baharatları ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Köfteli Şehriye Çorbası

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 8 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Kıyma, yumurta, pirinç ve rendelenmiş soğanı karıştırıp köfteler yapın. Et suyunu kaynatın, köfteleri ekleyip 10 dakika pişirin. Şehriyeleri ve baharatları ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Mantarlı Şehriye Çorbası

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 250 gram kültür mantarı (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz, karabiber, maydanoz

Yapılışı: Tereyağında soğan ve mantarları soteleyin. Şehriyeleri ekleyip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kremayı ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Şehriye Çorbası Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri kavurarak çorbanın lezzetini artırabilirsiniz
  • Tavuk veya et suyu kullanmak çorbayı daha besleyici yapar
  • Şehriyeleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde lapa olur
  • Çorbanızı demlenmesi için ocaktan aldıktan 10 dakika sonra servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;