Tel Şehriyeli Köfteli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 su bardağı tel şehriye
- Tuz, karabiber, pul biber
Köftesi İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları iyice yoğurun
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak minik köfteler şekillendirin
- Bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Sıcak su veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın
- Kaynayan çorbaya hazırladığınız köfteleri teker teker ekleyin
- Köfteler pişmeye başlayınca tel şehriyeyi ilave edin
- Çorbayı 15-20 dakika kadar pişirin
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
- Şehriyeler ve köfteler tamamen piştikten sonra ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane ve limon suyu ekleyebilirsiniz
- Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için harcı iyice yoğurun
- Pirinci önceden haşlayarak da kullanabilirsiniz
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz
|