Tel şehriye makarnası nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Altın rengi şehriyelerin tereyağında kızarmasıyla mutfakları saran o eşsiz koku, basit ama lezzetli bir yemeğin habercisi. Kavrulan şehriyelerin üzerine dökülen sıcak suyun çıkardığı fısıltı, ev yapımı bir pilavın en güzel başlangıcı.

28 Ekim 2025

Tel Şehriye Makarnası Hazırlama Rehberi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, karabiber

Hazırlık Süresi: 5 dakika


Pişirme Süresi: 10-15 dakika

Yapılışı:

  • Tencereyi orta ateşte ısıtın ve tereyağını eritin
  • Tel şehriyeleri tencereye ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun (3-4 dakika)
  • Sıcak su veya et suyunu yavaşça ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kapağını kapatın
  • 8-10 dakika suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri yakmamak için sürekli karıştırarak kavurun
  • Pilav kıvamında olması için su miktarını ayarlayabilirsiniz
  • İsterseniz içine küp doğranmış tavuk veya sebze ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
  • Çorbaların yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni