Tel şehriye çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Kış günlerini ısıtan, çocukluğumuzun tatlı anılarını canlandıran nefis bir tel şehriye çorbası tarifi. Tereyağının aromasıyla kavrulan sebzelerin, et suyunda buluştuğu bu lezzet, hem pratik hem de besleyici bir öğün alternatifi sunuyor.
Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (yoksa su)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alın, eritin.
- Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tel şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Et suyu veya tavuk suyunu (ya da suyu) ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra isteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
|