Pilav şehriyesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve pratik bir pilav için şehriyeli versiyon, hem görünüm hem de tat açısından sofraları zenginleştiriyor. Pirinç ve şehriyenin mükemmel uyumu, tereyağında kavrularak altın rengine ulaşan şehriyelerle başlayan bu tarif, sıcak su veya et suyu eklenerek tam kıvamında pişiriliyor. İsteğe bağlı baharatlarla çeşnilendirilen pilav, dinlendirilerek servise hazır hale getiriliyor.

28 Ekim 2025

Pilav Şehriyesi Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp suda 15-20 dakika bekletin, sonra süzün.
  • Tencereye tereyağını alıp eritin, şehriyeleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun.
  • Süzülmüş pirinçleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri yakmamak için sürekli karıştırarak kavurun.
  • Pilavı pişirirken kapağını sık açmayın.
  • Dinlendirme süresi pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni