Kavrulmuş tel şehriyeli muhallebi yapmayı düşünüyorsanız, ilk adımda tel şehriyeleri kavurma aşamasını nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyorsanız, bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, şehriyelerin renginin altın sarısına dönmesi için yeterince kavrulmasıdır. Bu aşamayı doğru yaparsanız, tatlıya mükemmel bir aroma katabilirsiniz. Sütü ısıtma ve şekerin tamamen erimesini sağlama aşamasında ise, şekerin erimediğini fark ettiğinizde ne yapmalısınız? Nişastayı eklerken hangi kıvamı hedeflemeniz gerektiği de önemli bir detay. Servis aşamasında ise tatlının üzerini süslemek için fındık ya da tarçın kullanmanın dışında başka ne alternatifler var? Kısacası, bu lezzetli tarife adım adım yaklaşırken nelere dikkat etmeliyim?
Kavrulmuş tel şehriyeli muhallebi yapmayı düşünüyorsanız, ilk adımda tel şehriyeleri kavurma aşamasını nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyorsanız, bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, şehriyelerin renginin altın sarısına dönmesi için yeterince kavrulmasıdır. Bu aşamayı doğru yaparsanız, tatlıya mükemmel bir aroma katabilirsiniz. Sütü ısıtma ve şekerin tamamen erimesini sağlama aşamasında ise, şekerin erimediğini fark ettiğinizde ne yapmalısınız? Nişastayı eklerken hangi kıvamı hedeflemeniz gerektiği de önemli bir detay. Servis aşamasında ise tatlının üzerini süslemek için fındık ya da tarçın kullanmanın dışında başka ne alternatifler var? Kısacası, bu lezzetli tarife adım adım yaklaşırken nelere dikkat etmeliyim?
Cevap yaz