Tel şehriye muhallebisi nasıl yapılır, tarifini verir misiniz?

Sütlü tatlı sevenler için hem pratik hem de lezzetli bir alternatif: tel şehriye muhallebisi. Tereyağında kavrulan şehriyelerin aromasıyla zenginleşen bu tatlı, kıvamı ve sunumuyla sofralara şık bir dokunuş katıyor. İşte, deneyenlerin favorisi olacak nefis bir tarif...

28 Ekim 2025

Tel Şehriye Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (isteğe bağlı)
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Tereyağını bir tencerede eritin, tel şehriyeleri ekleyip kavurun
  • Şehriyeler altın rengi alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin
  • Sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın
  • Nişastayı birkaç kaşık soğuk sütle ezin, topak kalmayacak şekilde karıştırın
  • Kaynayan süte nişastalı karışımı yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın
  • Şekeri ilave edip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin
  • Son olarak vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın
  • Üzerine tarçın serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şehriyeleri iyice kavurmak lezzet için önemli
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmasını önleyin
  • Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için ocaktan biraz cıvık alabilirsiniz
  • İsterseniz krem şantiyi muhallebi soğuduktan sonra üzerine ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın
  • Üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni