Sütlü tel şehriye tatlısı nasıl yapılır? tarifi nedir?

Şehriyelerin altın rengine kavuştuğu, sütün şekerle buluştuğu nefis bir tatlı tarifi. Kavurma aşamasından servis önerilerine kadar tüm detaylar, bu geleneksel lezzetin püf noktalarını keşfetmek isteyenler için hazırlandı.

28 Ekim 2025

Sütlü Tel Şehriye Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı tel şehriye
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Dövülmüş ceviz veya tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve tel şehrİyeleri hafif renk alana kadar kavurun
  • Kavrulan şehrİyelere sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın
  • Kaynayan karışıma şekeri ilave edip, şehrİyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Tatlıyı kaselere alıp soğumaya bırakın
  • Üzerini dövülmüş ceviz veya tarçınla süsleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şehrİyeleri yakmadan hafif altın rengi alana kadar kavurun
  • Sütü oda sıcaklığında kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız
  • Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Soğudukça kıvamı koyulaşacağı için şehrİyeler tam yumuşamadan ocaktan alabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Buzdolabında soğutarak servis yapabilirsiniz
  • Üzerine fıstık veya badem de ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni