Kıymalı-Şehriye çorbasının yapılışı oldukça pratik görünüyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içimi sıcak bir çorbanın ne kadar keyifli olduğunu düşününce, bu tarif gerçekten cazip. Un kullanımı ile çorbanın kıvamını değiştirme seçeneği de güzel bir detay. Peki, bu çorbayı yaparken, un eklemek isteyenler için nasıl bir kıvam elde etmeyi önerirsiniz? Yani unun ne kadar kavrulması gerektiği veya su ile ne zaman buluşturulması gerektiği konusunda bir ipucu verebilir misiniz?
Kıymalı-Şehriye çorbasının yapılışı oldukça pratik görünüyor. Özellikle soğuk kış günlerinde içimi sıcak bir çorbanın ne kadar keyifli olduğunu düşününce, bu tarif gerçekten cazip. Un kullanımı ile çorbanın kıvamını değiştirme seçeneği de güzel bir detay. Peki, bu çorbayı yaparken, un eklemek isteyenler için nasıl bir kıvam elde etmeyi önerirsiniz? Yani unun ne kadar kavrulması gerektiği veya su ile ne zaman buluşturulması gerektiği konusunda bir ipucu verebilir misiniz?
Cevap yaz