Kırmızı şehriye çorbası nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Kırmızı mercimek ve tel şehriyenin uyumunu yansıtan bu çorba, hem doyurucu hem de vitamin deposu. Sebzelerin lezzetiyle zenginleşen tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

28 Ekim 2025

Kırmızı Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Soğanı yemeklik doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
  • Yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edin
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
  • Tel şehriyeyi ekleyip 5-6 dakika daha pişirin
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Not:

  • İsterseniz çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz
  • Servis esnasında üzerine nane ve limon suyu ekleyebilirsiniz
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni