Etli Tel Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak eti hazırlayın. Kuşbaşı etleri bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmaya bırakın. Köpük oluşursa bir kaşıkla alın. 2. Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi de küp şeklinde doğrayarak hazırlayın. 3. Tencerede sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Haşlanmış etleri süzüp soğanın üzerine ekleyin, 5 dakika kadar birlikte kavurun. 5. Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. 6. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 20 dakika pişirin. 7. Sebzeler yumuşadıktan sonra tel şehriyeleri ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin. 8. Çorba piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlendirin. 9. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve limon dilimleri ile sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Not: İsteğe bağlı olarak çorbaya bir diş sarımsak ekleyebilir veya servis sırasında maydanoz serpebilirsiniz. |