Arpa şehriye tatlısını ilk defa duyuyorum, ama tarif gerçekten ilginç görünüyor. Arpa şehriyenin tatlıda kullanılması bana değişik bir lezzet denemesi yapma fırsatı veriyor. Özellikle pişirme aşamasında şehriyelerin dikkatlice haşlanması gerektiği bilgisi önemli. Süt ve şeker karışımına vanilin eklenmesi, tatlıya hoş bir aroma katacak gibi. Servis aşamasında ceviz veya fındık ile süsleme fikri de çok güzel, bu tatlıyı daha zengin bir hale getirecektir. Püf noktaları ise tatlının lezzetini artırmak için oldukça faydalı. Özellikle dinlendirdikten sonra servis etmenin lezzeti artıracağı fikri, denemek için sabırsızlanmama sebep oldu. Türk mutfağının bu nadide örneğini misafirlerime sunmayı düşünüyorum, umarım beğenirler!
Arpa şehriye tatlısını ilk defa duyuyorum, ama tarif gerçekten ilginç görünüyor. Arpa şehriyenin tatlıda kullanılması bana değişik bir lezzet denemesi yapma fırsatı veriyor. Özellikle pişirme aşamasında şehriyelerin dikkatlice haşlanması gerektiği bilgisi önemli. Süt ve şeker karışımına vanilin eklenmesi, tatlıya hoş bir aroma katacak gibi. Servis aşamasında ceviz veya fındık ile süsleme fikri de çok güzel, bu tatlıyı daha zengin bir hale getirecektir. Püf noktaları ise tatlının lezzetini artırmak için oldukça faydalı. Özellikle dinlendirdikten sonra servis etmenin lezzeti artıracağı fikri, denemek için sabırsızlanmama sebep oldu. Türk mutfağının bu nadide örneğini misafirlerime sunmayı düşünüyorum, umarım beğenirler!
Cevap yaz