Arpa Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın. 2. Bir tencereye zeytinyağını alarak ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesi de tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. 4. Arpa şehriyeleri tencereye ekleyin ve şehriyeler hafif renk alana kadar kavurun. 5. Et suyunu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. Su kullanacaksanız 1,5 litre su ekleyin. 6. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın. 7. Yaklaşık 15-20 dakika, sebzeler ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. 8. İsteğe bağlı olarak bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın ve çorbaya ekleyin. 9. Çorbayı ocaktan aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirin. 10. Servis yaparken üzerine limon sıkarak sıcak sıcak tüketin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |